(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Velikonoční beránek
Potřebné ingredience
6 vajec, 250g másla, 250g cukru moučka,
200g polohrubé mouky, 100g kandlovaného
nebo sušeného ovoce.
Postup přípravy
Měkké máslo utřeme s polovinou cukru a postupně přidávejte
vaječné žloutky. Zvolna těsto šlehejte, aby vznikla hladká hmota.
Bílky ušlehejte s trochou soli a několika kapkami citronové šťávy
na pevný sníh. Do něj vmíchejte druhou polovinu cukru.
Obě hmoty zvolna promíchejte a do ní postupně přidávejte mouku.
Nakonec vmíchejte pokrájené kandované nebo sušené ovoce.
Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztužených
tukem a vysypte polohrubou moukou. Do ní nalejte utřené
těsto a dejte péci při 180 stupňů na 40 minut. Hotového beránka
můžete jen tak pocukrovat nebo jej polejte polevou.
vaječné žloutky. Zvolna těsto šlehejte, aby vznikla hladká hmota.
Bílky ušlehejte s trochou soli a několika kapkami citronové šťávy
na pevný sníh. Do něj vmíchejte druhou polovinu cukru.
Obě hmoty zvolna promíchejte a do ní postupně přidávejte mouku.
Nakonec vmíchejte pokrájené kandované nebo sušené ovoce.
Formu pečlivě vymažte rozpuštěným sádlem nebo ztužených
tukem a vysypte polohrubou moukou. Do ní nalejte utřené
těsto a dejte péci při 180 stupňů na 40 minut. Hotového beránka
můžete jen tak pocukrovat nebo jej polejte polevou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé